Fül-orr-gégész

Fül-orr-gégészettel kapcsolatos kérdések és válaszokkal foglalkozik az oldal

Kóladióról röviden

A sporttal és állandó mozgással támogatott diétát hatékonyan támogatja az Afrikából származó, mára már sok fele elterjedt kóladió.

2017.01.21. 18:09 egeszseges

Előzzük meg a fülbetegségeket

A nyári időszakban a vízí sportok és a pancsolás miatt alakulhatnak ki fülbetegségek a problémák elkerüléséhez érdemes betartani a fül tisztítás szabályait.

A klóros uszodai víz nem tesz jót a fülünknek, ha rendszeresen bejut a hallójáratba, fellazítja a hallójárat bőrét, leoldhatja a védő faggyú- réteget, a fülzsírt. Meggyengül a hám felszíni védelme, könnyebben bejutnak a kórokozók a hallójáratba, ahol gyulladást okozhatnak.

A probléma megelőzésére érdemes beszerezni egy kifejezetten úszásra kialakított füldugót, ami útját állja ennek a folyamatnak. Az úszás befejezése után oldalra fordítva fejünket, mindig rázzuk ki a hallójáratban maradt vizet.

ful3.jpg

Lehetőség szerint úszás közben próbáljuk meg fejünket a víz fölött tartani, így sokkal kevesebb víz juthat a fülbe. Védelmet nyújthat az úszósapka, vagy a hallójáratba helyezett olajos vatta.

A fülzsír minden ember fülében jelen van, élettani jelentőséggel bír. A halló- járat bőrében lévő faggyúmirigyek termelik a hámot bevonó védőréteget, a fülzsírt, ezt felesleges eltávolítani.

Különösen kisgyermek szűk hallójáratába nem ajánlott semmilyen eszközzel benyúlni, fültisztitó pálcikával sem, mindössze a fülkagyló redőit érdemes tisztítani babaolajba mártott pálcikával.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ful-orr-gegesz.blog.hu/api/trackback/id/tr975386532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása