Fül-orr-gégész

Fül-orr-gégészettel kapcsolatos kérdések és válaszokkal foglalkozik az oldal

Kóladióról röviden

A sporttal és állandó mozgással támogatott diétát hatékonyan támogatja az Afrikából származó, mára már sok fele elterjedt kóladió.

2017.02.02. 10:12 egeszseges

Külsőfül védelme

A külsőfül védelmét egy öntisztuló mechanizmus biztosítja, amelynek köszönhetően a hallójárat egy száraz, egyenletes hőmérsékletű, savas kémhatású, kórokozók megtapadásának, és szaporodásának ellenálló üreg.

Víz, mechanikai, kémiai irritáció, allergiás megbetegedés, cukorbetegség,ekcéma, szisztémás bakteriális és vírusfertőzések hatására, azonban ez a finom egyensúly felborulhat, baktériumok, gombák telepedhetnek meg, és szaporodásnak indulnak, fertőzés hatására gyulladások alakulnak ki, a hallójárat bőre megduzzad, vérbővé válik, váladékozik.

A váladék hatására füldugulás, halláscsökkenés alakul ki, fájdalom kíséretében. Később a tünetek enyhülnek, viszketés, hámlás a vezető tünet. A fülgyulladás időnként fellobban, fokozódik a viszketés, fájdalom, fülfolyás is jelentkezhet.

fulfajas.jpg

Kialakulásában a helytelen szokások, a fület érő rendszeres irritáció, a fül piszkálása, a fül bedugaszolása, munkahelyi ártalmak, hallókészülék használata a leggyakoribb ok.

Gyakran strandolás után jelentkeznek a panaszok, úgy érezzük víz ment a fülünkbe, amit nem tudunk onnan kicsurgatni, vagy hajmosás után, ha víz jutott a hallójáratba érdemes minél hamarabb eltávolítani.

A külsőfül gyulladás igen erős fájdalommal jár, az éjszakai alvást, pihenést is zavarja, a vizsgálat maga is fájdalmas.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ful-orr-gegesz.blog.hu/api/trackback/id/tr415386539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása